PUGLİA & AMALFİ TURU

02-07 EKİM 2023

 

Napoli (1) – Pompei – Sorrento – Positano – Ravello – Salerno (1)

Matera – Lecce (2) – Alberobello – Martina Franca – Brindisi -

Ostuni  – Bari (1)

THY : Napoli – Bari |   5 Gece

TÜM TURLAR DAHİL
4 YILDIZLI MERKEZİ OTELLER

 

 

PUGLİA & AMALFİ TURU

02-07 EKİM 2023

 

Napoli (1) – Pompei – Sorrento – Positano – Ravello – Salerno (1)

Matera – Lecce (2) – Alberobello – Martina Franca – Brindisi -

Ostuni  – Bari (1)

THY : Napoli – Bari |   5 Gece

TÜM TURLAR DAHİL
4 YILDIZLI MERKEZİ OTELLER

 

Tur Tarihleri : 1. 2.10.2023 - 7.10.2023
Fiyat : 1.790 EUR dan başlayan fiyatlar
+27
°
C
+28°
+22°
Naples
Monday, 19
See 7-Day Forecast

PUGLİA & AMALFİ TURU

02-07 EKİM 2023

Napoli (1) – Pompei – Sorrento – Positano – Ravello – Salerno (1)

Matera – Lecce (2) – Alberobello – Martina Franca – Brindisi -

Ostuni  – Bari (1)

THY : Napoli – Bari |   5 Gece

TÜM TURLAR DAHİL
4 YILDIZLI MERKEZİ OTELLER

Tur Programı

 

1.Gün                   İSTANBUL – NAPOLİ – POMPEİ

Turumuz size özel aracınız ile evinizden alınmanız ile başlıyor. İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde rehberinizle buluşma sonrası Türk Hava Yolları kontuarından gerçekleştireceğiniz bagaj ve bilet işlemlerinizin ardından, Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile Napoli’ye hareket.Varışımızın ardından Napoli’yi yakından tanımak için panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuzda; VII. Charles’ın 1752 yılında inşa ettirdiği ancak İspanya kralı olmak için tahttan indiğinden hiçbir zaman orada yaşayamadığı, 1996 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine alınan Caserta Kraliyet Sarayı, Avrupa'nın hala kullanılan en eski lirik opera binalarından biri olup Napoli eski şehri ile UNESCO Dünya Mirasları listesine girmiş olan San Carlo Tiyatrosu, kafe ve mağazalarıyla ünlü Umberto 1 Galerisi, Roma’daki Pantheon’dan esinlenerek yapılan San Francesco Di Paolo Kilisesi, Napoli’nin en hareketli merkezlerindenPlebiscito Meydanı, Angev’in Kalesi ve Napoli Limanı görülecek yerler arasındadır. Gezimizi takiben yerel bir restoranda pizza menülü öğle yemeğimizi alıyoruz ve ilk olarak Bronz Çağı'nda Sarno Nehri'nin ağzındaki bir yamaçta kurulmuş olan, asıl gelişimini MÖ 2.yy’da yaşayan, eşsiz villaları, tapınakları ile o dönemin gelişmiş şehirlerinden, MS 79 yılında yaşadığı Vezüv yanardağının patlaması sonucu bölgede yaşayan tüm canlıların ölümüne neden olan, Yanardağın getirdiği malzemeler ile üzerine kapanan (Patlamanın gücü, MS 1945 yılında Hiroşima'yı yerle bir eden nükleer bombadan 100.000 kat daha büyük olarak hesaplanmıştır.) MS 1755 yılında Sarno Kanalı'nın inşası için çalışmalar başladığında yeniden keşfedilen, UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan antik kent Pompeii’yi ziyaret edeceğiz. Gezimizin ardından dinlenmek üzere Napoli’deki otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelde.

2. Gün                  NAPOLİ – SORRENTO – POSİTANO – RAVELLO – SALERNO

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Bugün düzenleyeceğimiz turlarımız esnasında Amalfi kıyılarının UNESCO tarafından koruma altına alınan güzel kasabalarından, Narenciye ve limon bolluğu ile bilinen, her adımda bahçelerde sakanmış limon ağaçlarını görebileceğiniz Sorrento, pastel renkli evleri ve butik mağazaların sıralandığı dar sokakları, Amalfi kıyısının en güzel plajlarına sahip olan Positano, 5.yy’da Barbar istilalarına karşı sığınak olması amacıyla kurulan lüks villaları ve yemyeşil bahçeleri ile Ravello, tarihi MÖ 6 yüzyıla kadar uzanan, II.Dünya savaşında ise Almanlar ile bir savaşa tarih sahnesi olan, Orta Çağ yapıları ve çevresi ağaçlarla donatılmış sahili ile Salerno’yu ziyaret edeceğiz. Amalfi kıyılarının birbirinden renkli ve güzel kasabalarını gezdikten sonra dinlenmek üzere Salerno’da bulunan otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.

3. Gün                  SALERNO – MATERA – LECCE

Sabah otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz.  Paleolitik çağ’dan beri insanlığın yaşam izlerinin görüldüğü, Dünya’nın en eski şehirlerinden biri olduğu düşünülen, 1950’lere kadar yaklaşık 16.000 kişinin ikamet ettiği, Tüf kayaların oyulmasıyla inşa edilmiş bir dizi doğal antik mağara konutu olan, Sasso Barisano ve Sasso Caveoso olarak iki bölümden oluşan vaktiyle ev, ahır hatta kilise olarak kullanılmış,1950’li yıllardan sonra devlet tarafından insanların kaliteli yaşamına elverişli olmadığından dolayı boşaltılan ve sonrasından yapılan çalışmalar ile restore edilmiş, 2019 yılında Avrupa kültür başkenti seçilen eşsiz mimarisi ile ünlü Matera’yı ziyaret edeceğiz. Kendimizi film setinde gibi hissedeceğimiz bu antik kentte yapacağımız tur sonrası serbest zaman veriyoruz. Rehberimizin belirlediği saatte toplanmamız ardından Lecce’de bulunan otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.

4. Gün                 LECCE – ALBEROBELLO – MARTİNA FRANCA – LECCE

Güne otelde alacağımız kahvaltı ile başlıyoruz. Çoğunluğu 16. ve 17 yüzyıllarda inşa edilmiş olan Barok mimari eserleri ile Güney’in Floransa’sı sayılan 1539 yılında Puglia’nın başkenti olan zeytinyağı ve üzümden yapılan yerel içeceği ile meşhur, Çizme şekli ile hafızamıza işlenmiş İtalya haritasının topuk kısmında bulunan Lecce şehrini ziyaret ediyoruz. Burada alacağımız turumuz esnasında; ilk olarak 1144 yılında inşa edilmiş Barok mimarisinin başyapıtlarından sayılan Lecce Katedrali, Napoli krallığını vuran korkunç veba salgınından sonra Lecce'nin koruyucu azizi S. Oronzo'ya ithaf edilen, girişinde de sizleri Oronzo Heykeli’nin karşıladığı, tarihi yapıların ve mağazaların bulunduğu St.Oronzo Meydanı, Kolay şekil alabilen meşhur Lecce taşının kullanım örneklerini görebileceğiniz dış cephesi ile Santa Croce Bazilikası ve Barok mimari örneklerini görebileceğiniz tarihi kilise meydanı Piazza Duomo göreceğimiz yerler arasındadır. Şehir turumuzu tamamladıktan sonra Puglia özerk bölgesindeki küçük ve şirin kasaba Alberobello’ya transfer oluyoruz. Buradaki turumuz esnasında tarihi 14. Yüzyıllara kadar uzandığı düşünülen, Kral’ın arttığı vergileri ödememek için çatısı taştan olan evler inşa eden halkın, vergi görevlisi kasabaya gelince çatıdaki taşları sökmesi ve evleri olmadığını mazeret ederek vergi ödememesi, vergi görevlisi gidince de taşları yeniden dizip çatı inşa ettiği rivayet edilir. Bu yüzden halk zemini ve duvarları sağlam ancak çatısı taştan olan evler inşa etmişlerdir. Başka bir rivayete göre bölgenin ormanlık ve tarım alanlarından oluştuğunu ve halkın yiyecek depolamak için tarımsal amaçlarla inşa ettiğini söylediği Trulli evlerini ziyaret edip sokaklarında yürüyeceğiz. Gezimizi takiben Martine Franco’ya transfer olacağız. Puglia’nın en güzel yerlerinden olan ve Barok mimari ile bezenmiş yapılarıyla Martine Franco’da gerçekleştireceğimiz turumuz esnasında Piazza Roma, San Martino Bazilikası, Piazza Plebiscito Meydanı görülecek yerler arasındadır. Gezimizin ardından Lecce’de bulunan otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimzde.

5. Gün                 LECCE – BRİNDİSİ – OSTUNİ – BARİ

Otelimizde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. 266 yılında Roma kasabası olan ve derebeyliklerle yönetilen I. ve II. Dünya savaşları sırasında büyük hasara uğramış, 1944 yılına kadar İtalya’nın başkenti olan, Güney kesimin zeytin ağaçları ile çevrili küçük liman şehri Brindisi’ye transfer oluyoruz. Buradaki turumuz esnasında Umberto Caddesi, Piazza Santa Teresa Meydanı, Brindisi Katedrali görülecek yerler arasındadır. Buradaki gezimizi takiben Duvarlarla çevrili bir akropol ve Doğu etkilerinin bir kanıtı olarak duran beyaz badanalı binalara sahip,"Beyaz İnci" olarak bilinen Puglia’nın güzel şehirlerinden Ostuni’ye transfer oluyoruz. Burada düzenlediğimiz şehir turumuz esnasında; eski şehir, St. Oronzo Heykeli, Ostuni Katedrali görülecek yerler arasındadır. Ostuni ziyaretimiz sonrasında, Tarihi tunç çağına kadar uzanan, pek çok topluluğa ev sahipliği yapmış, defalarca yağmalanmış, 1087 yılında Noel Baba olarak bilinen Aziz Nikolaos’un kalıntılarının gelişi ile Doğu ile Batı’yı birleştiren bir dini merkez haline gelmiş olan Bari şehrine transfer oluyoruz. Burada düzenleyeceğimiz şehir turumuz esnasında; Saint Nicola Bazilikası, Mercantile Sqaure, Margarita Theatre görülecek yerler arasındadır. Gezimizin ardından Bari’de bulunan otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.

6. Gün                  BARİ – İSTANBUL

Otelimizde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz ve otelden çıkış işlemlerimizi gerçekleştirdikten Havalimanı’na transfer oluyoruz. Bagaj, bilet ve gümrük işlemlerinden sonra Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile İstanbul’a uçuşumuz gerçekleşiyor. Varışımızla birlikte,turumuzsizi önceden vermiş olduğunuz adrese götürecek olan araç ve şoförünüzle buluşmanız ve transferiniz ile son buluyor.

 

© 2023 Vispo Travel. All rights reserved

Content
Tur Ara
Fiyata Göre
Tur tipi
Anahtar Kelime
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi