4*BALTIC QUEEN İLE

MUHTEŞEM BALTIK ŞEHİRLERİ

 

Vilnius - Riga - Tallinn - Stockholm - Helsinki

 

 

4*BALTIC QUEEN İLE

MUHTEŞEM BALTIK ŞEHİRLERİ

 

Vilnius - Riga - Tallinn - Stockholm - Helsinki

Tur Tarihleri : 1. 18.03.2022 - 27.12.2022
Fiyat : 399 EUR dan başlayan fiyatlar
booked.net

4*BALTIC QUEEN İLE MUHTEŞEM BALTIK ŞEHİRLERİ
Kalkış Noktası
Vilnius - Riga - Tallinn - Stockholm - Helsinki
Rehberlik Dilleri: tr, en

   
Tur Programı
01. GÜN İSTANBUL HAVALİMANI - VILNIUS

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde saat 06:00'da THY kontuarı önünde buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından  Türk Hava Yolları’nın TK1409 numaralı tarifeli seferiyle saat 08:35'de Litvanya’nın Başkenti Vilnius’a hareket ediyoruz. Yerel saat ile 10:15'te Vilnius'a varış ve havalimanında bekleyen özel aracımız ile panoramik Vilnius şehir turumuz başlıyoruz. Vilnius’ta 1200’den fazla Ortaçağ dönemine ait yapı ve 48 adet büyük kilise bulunuyor. Neris Nehri kenarında 1323 yılında Büyük Dük Gediminas tarafından kurulan Vilnius'un panoramik şehir turunda; Katedral Meydanı, Vilnius Katedrali, Gediminas Kulesi, Gediminas Heykeli, St. Peter ve St. Paul Kilisesi, St. Anne Kilisesi ve Amber Galerisi gezildikten sonra Subacius Tepesi’nden şehrin panoramik manzarasının fotoğrafını çekme fırsatı. Ardından Vilnius’un önemli bir sembolü olarak kabul edilen Dawn Kapısı’nı da gezerek turumuz tamamlanıyoruz. Sonrasında otelimize transfer. Otel giriş işlemlerinin ardından odalara yerleşme ve serbest zaman. Geceleme otelimizde.

02. GÜN VILNIUS

Kahvaltıdan sonra serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek “Trakai Kasabası & Trakai Kalesi & Galve Gölü Tekne” turumuza katılabilirler. Vilnius’a 29 km. uzaklıktaki Trakai şehrinde, 15.yy’da Galve Gölü’nün ortasındaki yeşillikler içerisindeki bir yarımadaya inşa edilmiş Trakai Kalesi ve Müzesi ziyaret ediliyor.  Birçok gölün bulunduğu ormanların arasında konumlanan bir doğa harikası Trakai,  Karayiler olarak adlandırılan bir Musevi Türk etnik grubunun da evi olarak kabul ediliyor. Bugün halen Trakai’de yaşayan ve yaklaşık 300 kişi kalan bu etnik grup, Litvanya’ya 14. YY’da Kırım’dan Büyük Dük Vytautas tarafından savaşçı olarak getirilmişler. Trakai tarihi boyunca Karayiler, Tatarlar, Litvanyalılar, Ruslar, Yahudiler ve Polonyalılara ev sahipliği yapmıştır. Turumuzun ardından şehir merkezine dönüyoruz. Tur sonrası dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek “Kaunas Turu” na katılabilirler. Litvanya’nın eski başkenti ve 2. büyük şehri olan Kaunas turumuzda eski şehir, Kaunas Kalesi, Perkunas’ın evi, Holy Trinity Klisesi, St. Paul ve St. Peter katedralleri, St. George Klisesi ve St. Michelle Kilisesi görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası otelimize dönüş. Geceleme otelimizde.

03. GÜN RIGA

Sabah odaların boşaltılması ve kahvaltının ardından özel otobüsümüz ile Letonya’nın başkenti Riga'ya hareket. Litvanya ve Letonya’nın ormanları içinde devam eden yaklaşık 3,5 saat süren yolculuğumuz sonrasında Riga’ya varıyoruz. Otel giriş işlemlerinin ardından odalara yerleşme ve serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek "Riga Şehir Turu" na katılabilirler. 1201 yılında kurulan Riga şehir turunda, Old Town denilen tarihi merkezdeki şehrin dokusuna tanık olacağımız önemli yapılar ziyaret ediliyor. St. Peter’s Kilisesi, Brotherhood of the Blackheads Evi, Dome Katedrali, Büyük ve Küçük Guildhalls, St. Jacob’s Kilisesi, Riga Kalesi, Özgürlük Heykeli ve şehrin eşsiz mimarisine tanık olacağımız yapılarıyla süslü sokakları görülecekler arasında yer alıyor. Şehir turunun ardından serbest zaman. Geceleme otelimizde

04. GÜN RIGA

Kahvaltının ardından alışveriş ve kişisel aktiviteler için serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek “Sigulda Turu” na katılabilirler. Riga’ya 51 km. uzaklıktaki, Letonya’nın en güzel şehirlerinden kabul edilen Sigulda şehir turunda Sigulda Kalesi, Gauja Milli Parkı, Gutman Mağarası, Turaida Kalesi ve Müzesi ziyaret ediliyor. Kalelerin arasında gezerken kendinizi Ortaçağ Avrupası’nda hissedeceğiniz Sigulda, yemyeşil ağaçları, ovaları, Gauja Nehri’nden oluşan muhteşem doğası ile sizi büyüleyecek. Turumuzun ardından Riga’ya geri dönüyoruz. Arzu eden misafirlerimiz için ekstra ‘’Jurmala Turu'’na katılma imkanı. Letonya’nın Baltık Denizi kıyısında yer alan Jurmala şehir turunda bembeyaz kumsalları ve orman içerisinde yer alan romantik ağaç evleriyle Letonya’nın sayfiye bölgesi ziyaret ediliyor. Tertemiz çam kokulu havası, dingin atmosferi, şifalı suları, çamur kürleri ile Baltık Ülkeleri’nin en ünlü SPA otelleriyle yerli halkın ve turistlerin rehabilitasyon merkezi Jurmala… Hava kirliliğini önlemek amacıyla araba girişlerinin ücretli olduğu bu şirin sahil kasabasında dilerseniz ünlü SPA’larının tadını çıkartabilirsiniz. dilerseniz yol boyunca uzanan şirin kafelerinde keyif yapabilirsiniz. Turumuzun ardından otele geri dönüş. Geceleme otelimizde

05. GÜN RIGA – TALLINN (SILJA LINE CRUISE)

Sabah odaların boşaltılması ve kahvaltının ardından özel otobüsümüz ile Estonya'nın başkenti Tallinn'e hareket. Yol üstünde Estonya ve Letonya’nın ormanları içinde devam eden yaklaşık 3 saat süren yolculuğumuz sonrasında gemimizin kalkacağı Tallinn limanına varıyoruz. Gümrük ve pasaport işlemlerinden sonra kabinlere yerleşme. Dinlenmek ve geminin aktivitelerinden yararlanmak için serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek "Ortaçağ İzinde Tallinn Şehir Turu" na katılabilirler. Avrupa Kıtası’nın en eski ve en iyi korkunmuş yerleşim merkezlerinden biri olan surlar içindeki ‘Eski Şehir’ merkezine kırsal bölgeler arasından geçerek ulaşacağız. Yolumuzun üzerinde, geleneksel Müzik Festivali’nin yapıldığı Kadriorg Parkı, Büyük Petro’nun sevgili Çariçesi 1.Katerina için yaptırdığı Kadriorg Sarayı, Moskova Olimpiyatları deniz sporları yarışmaları için yaptırılan Pirita Marina göreceğimiz yerler arasında. Parlamento, Hermann Kulesi ve Rus Ortadoks Kilisesi ile ünlü surlar içindeki ‘Eski Şehir’deki serbest zamanınızda arzu ederseniz yerel halk ile kafeleri paylaşır veya özellikle eşsiz keten tekstili ile ünlü bu ülkenin mağaza veya yerel pazarında alışveriş keyfini yaşayabilirsiniz. Gemimiz akşam saat 17.00'de limandan ayrılacak. Geceleme gemide.

06. GÜN STOCKHOLM (SILJA LINE CRUISE)

Gemimiz sabah saat 09:00'da Stockholm limanına yanaşacak. İsveç'in başkenti ve en büyük şehri olan Stockholm, "Su üzerindeki güzel" olarak adlandırılıyor. Kuzeyin Venedik'i olarak da bilinen şehir 57 köprü ile birbirine bağlı olan 14 ada üzerine kurulmuş. Şehir, 13. yüzyıldan kalan eski bölüm ve modern mimarinin örneklerini taşıyan yeni bölümlerden oluşuyor. Burada arzu edenler rehberlerinin ekstra olarak düzenleyeceği "Stockholm Şehir Turu & Vasa Müzesi Turu" na katılabilirler. Bu tur esnasında Aristokrat Başkenti ve Baltık Denizi ile Malaran Gölü’nün buluştuğu Gamla Stan’ı panoromik olarak Fjölgatan Tepesi’nden seyirden sonra adaya geçiyoruz. Kraliyet Sarayı, Katedral ve eski şehir Gamla Stan’ın Stroget Meydanı ve çevresindeki otantik sokakları arasında dolaştıktan sonra Parlamento, Belediye Sarayı, Kültür Parkı gibi diğer adalar arasındaki gezimizden sonra 17 YY’da ilk seferinde batan muhteşem savaş gemisi Vasa’yı barındıran Vasa müzesini gezeceğiz. Serbest zamanımızı göz kamaştıran vitrinlerle dolu bulvarları gezerek, alışveriş yaparak veya Kral Bahçeleri’ndeki kafelerde İsveçlilerle birlikte (varsa) güneşin tadını çıkartabilirsiniz. Tur sonrası limana geri dönüş. Gemimiz akşam saat 17.00'de limandan ayrılacak. Geceleme gemide

07. GÜN TALLINN – HELSINKI (SILJA LINE CRUISE)

Gemimiz sabah saat 09:00'da Tallinn limanına yanaşacak. Sabah kahvaltının ardından, gemiden çıkış işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz ve limanda kısa bir aktarma ile Helsinki limanına transfer. Helsinki limanına varışımız ile birlikte bizleri bekleyen özel aracımız ile otelimize transfer.  Otel giriş işlemlerinin ardından odalara yerleşme ve serbest zaman. Burada arzu edenler rehberlerinin düzenleyeceği ekstra “Porvoo Kasabası & Helsinki Şehir Turu” na katılabilirler. Bu turumuza Finlandiya’nın en güzel kasabalarından biri olan Porvoo  ile başlıyoruz. Porvoo Helsinki'nin yaklaşık 50 kilometre doğusunda Finlandiya'nın güney sahilinde bulunan bir kasabadır. Porvoo Finlandiya'daki altı Orta Çağ kasabasından bir tanesidir. Arnavut kaldırımlı caddeleri ve kuzeye özgü ahşap evleriyle masalsı bir görsel şölen sunmaktadır. Daha sonra Helsinki’ye dönüyoruz. Limanda vereceğimiz bir fotoğraf molası ile başlayacağız daha sonra eski ile yeninin doğu ile batının karışımı olan şehir merkezine giderek bu özel şehri görme imkânı bulacaksınız. Senato Meydanı, Kaya Kilisesi, Şehir Meclisi, Başkanlık Sarayı, Olimpiyat Stadyumu, Opera Binası, Parlamento Binası, Sibelius Parkı ve en meşhur alışveriş caddesi olan Esplanades göreceğiniz yerler arasında. Turumuzun ardından otelimize dönüş. Geceleme otelimizde.

08. GÜN HELSINKI – İSTANBUL HAVALİMANI

Sabah kahvaltısının ardından odalarımızı boşaltıyoruz ve otelden çıkış işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Çıkış işlemleri sonrası Helsinki havalimanına transfer. Check-in, pasaport ve gümrük kontrollerinden sonra Türk Havayollarının TK1764 nolu seferi ile saat 19.00'da İstanbul Havalimanı'na hareket. Yerel saat ile akşam 22.25'de İstanbul'a varış. Turumuzun sonu.

 

 

© 2023 Vispo Travel. All rights reserved

Content
Tur Ara
Fiyata Göre
Tur tipi
Anahtar Kelime
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi